Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Sekundárně slabá děložní činnost

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat co je sekundárně slabá děložní činnost, proč vzniká, zdali se opakuje při druhém porodu. Tuto diagnózu mi indikovali při prvním spontánním porodu. Děkuji moc za odpověď.

Odpovědi na otázku

Slabá děložní činnost znamená slabé kontrakce přo porodu. Pokud jsou slabé od počátku, označuje se jako primární, pokud byly nejdříve kontrakce silné a pak došlo k jejich oslabení, hovoříme o sekundárně slabé děložní činnosti. Příčinou může být dlouhý porod, vyčerpání matky, nadměrná aplikace oxytocinu nebo epidurální analgézie. Může se na určitou dobu objevit i v průběhu normálního porodu.